Cottesloe Landscape Project - Scoop Publishing Feature

Cottesloe Landscape Project - Scoop Publishing Feature
Cottesloe Landscape Project - Scoop Publishing Feature

Designed and constructed to complement the building, this landscape provides a private sanctuary sitting within the context of a coastal garden. A custom swimming pool and slide, feature granite stonework, off-form concrete walls, exposed aggregate concrete paving, custom grow meshes, and timber fences and gates are just some of the stunning features of this unique project.

The driveway was designed with reinforced turf so that the building floats over the green-banked lawn space. Custom granite boulders and block walls to the rear of the property feature textured stone panels, while off-form concrete walls connect with the architecture.

Landscape lighting includes in-ground up lights, recessed deck lights, spike spots, wall spots and recessed underwater lights.

Existing Norfolk Pine and Casuarina equisetifolia trees were retained, while hardy natives were added. Furthermore, the kitchen garden on the roof terrace is planted with citrus, passionfruit and herbs, while a bamboo garden on the south side addresses the verticality of the architecture.